AK Fenix Cerić: 1. otvoreno prvenstvo Slavonije u raketnom modelarstvu

Aerodrom „Sopot“ Vinkovci ugostio je u subotu 30.rujna 2017.g. preko 80 sudionika natjecanja u raketnom modelarstvu za djecu i mladež iz cijele Hrvatske, a pod službenim nazivom „1. Otvoreno prvenstvo Slavonije“. Organizator natjecanja je HARS (Hrvatski Astronautički i Raketni Savez), a Aero klub „Fenix“ Cerić  bio je domaćin i suorganizator, dok su glavni sponzori natjecanja bili Grad Vinkovci i Općina Nuštar. Prigodnim govorom i izrazom dobrodošlice sudionicima natjecanja obratio se predsjednik Aero kluba „Fenix“ Cerić g. Darko Krajinović koji je i u ime Općine Nuštar poželio dobre rezultate i fer play borbu, a natjecanje je otvorila tajnica HARS-a Ivana Mišković. Natjecanje je počelo nakon otvorenja, točno po vremeniku i u dobrom raspoloženju mladih natjecatelja, a tome su doprinijeli i vrlo lijepo okruženje aerodroma i sunčani dan. Natjecalo se ukupno 13 ekipa, odnosno 41 natjecatelj u konkurenciji osnovnih i srednjih škola.

Ekipu Aero kuba „Fenix“ Cerić osnovne škole predstavljali su: Dominik Runjaić, Damjan Krajinović i Luka Bračko, a ekipu srednje škole predstavljali su: Luka Šimičić, Luka Blažeković i Matej Felja. Glavni sudac natjecanja bio je Tomislav Krajinović iz AK „Fenix“ Cerić, a ostali pomoćni suci iz AK „Fenix“ Cerić bili su: Tony Krajinović, Ivan Matušenski, Stjepan Čuljak, David Krajinović, Mate Rapčan i Matej Balen, dok su iz ostalih klubova bili: Pero Govorčin, Marko Dobrić, Zdravko Jakopović, Matija Horvatić, Ivica Sunek i Zvonimir Hajnc. Za ovjeru modela bili su zaduženi Dražen Krajinović i Tony Krajinović, a servisne usluge obavljali su Mladen Matančević, Franjo Krainović i Andrijana Balen, dok je Darko Krajinović bio direktor natjecanja. Natjecanje se održavalo sukladno pravilima važećeg Športskog pravilnika u raketnom modelarstvu za nacionalne kategorije HARS-a. U kategoriji raketa s padobranom S3A-osnovne škole najbolji rezultat postigao je Dominik Runjaić (AK „Fenix“ Cerić) osvojivši zlatnu medalju, dok je najmlađi natjecatelj Damjan Krajinović (AK „Fenix“ Cerić) osvojio brončanu (i osobno svoju prvu) medalju.

U istoj kategoriji ekipa AK „Fenix“ Cerić osvojila je 1. mjesto. U istoj kategoriji raketa s padobranom S3A-srednje škole, ekipa AK „Fenix“ Cerić osvaja 2. mjesto, a srebrnu medalju osvaja Luka Šimičić. U kategoriji raketa s trakom S6A-srednje škole srebrnu medalju osvaja Matej Felja (AK „Fenix“ Cerić), dok njegova ekipa osvaja 3. mjesto. Natjecanje je završeno točno po predviđenom vremeniku, a proglašenje rezultata, podjela priznanja i odličja, kao i svečani ručak održali su se u restoranu Barun Trenk u Vinkovcima. Ovim putem Aero Klub „Fenix“ Cerić zahvaljuje se svim sponzorima i donatorima koji su omogućili da se 1. Otvoreno prvenstvo Slavonije (1.OPS) u raketnom modelarstvu za djecu i mladež uspješno organizira i održi, a poruka je: „Vidimo se ponovo dogodine na 2.OPS-u.“